Vrijdag visdag, je weet het ondertussen, en vandaag dus met zalm. Superlekker mits niet te gaar, maar als je je aan de instructies houdt wordt ‘ie dat niet. Nu is elke oven anders dus ik zou toch na 30 minuten even kijken. Bij de kleinste witte stip (eiwituitreding) op de vis trek ik haar uit de oven en gaan we aan tafel. Een zelfgemaakt mayo en de pluk’s potatoes van gisteren erbij en ik ben happy.
Dit recept komt uit mijn Stoofbijbel, foto’s Dennis Brandsma, uitgeverij Carrera.
Recept Afdrukken
Confit van zalm
Instructies
Leg de zalm in een niet te grote braadslede en voeg citroen, sjalot, laurier, steranijs, korianderzaad, peperkorrels en basilicum toe.
Giet olijfolie in de braadslede totdat de zalm net onder staat en zet ± 45 minuten in een voorverwarmde oven op 100ºC (hij moet wel garen maar geen witte stippen/eiwit op het oppervlak krijgen).
Haal de vis uit de olie, laat goed uitlekken en breng op smaak met Maldon zout.
Als ik dit sous vide wil doen: kan dat? En welke temperatuur & tijd hou ik aan?