Bij het opruimen van oud beeldmateriaal kwam ik deze tegen, spicy noedels uit Smart Cooking voor Studenten. Een superleuk boekje in een ringbandje, met makkelijke en vooral goedkope recepten. Niks hoogdravends vandaag, gewoon lekker noedels met vlees en groente in de wok samen met een paar smaakmakers.
Wil je het vegetarisch, vervang dan vlees door paddenstoelen (oesterzwam, shiitake) en je hebt een prima maal.
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 350 g noedels gekookt en koud gespoeld
- 1 rode ui gesnipperd
- 70 ml zonnebloem olie
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 g kippendij of varkensfilet in reepjes
- 1 Spaanse peper ontzaad en gesneden
- 4 cm gember geraspt
- 300 g paksoi grof gesneden
- 150 g doperwten
- 50 ml sojasaus
- 1 el sriracha
- 15 ml nam pla
- 1 limoen alleen sap
- 10 takjes koriander alleen de blaadjes, gehakt
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak ui glazig in de helft van de olie, voeg knoflook toe, bak 1 minuut door en zet apart.
- Bak het vlees in het restant van de olie gaar in de wok, voeg na 5 minuten ui, knoflook, Spaanse peper en gember toe en bak nog een minuut door.
- Voeg paksoi en doperwten toe, en na 2 minuten sojasaus, sriracha en nam pla (blijf roeren).
- Controleer of het vlees gaar is, roer de noedels en limoensap door de wok en wacht tot alles warm is.
- Breng op smaak met zout en peper, voeg eventueel nog wat nam pla toe, bestrooi met koriander en serveer direct.
Dit is een blijvertje bij ons. We voegen iets meer pit toe in de vorm van een extra pepertje. Zeer smaakvol met het malse vlees van de kippedijen.
Heerlijk.
Groeten uit Veenendaal.