Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 8 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 kg procureur
- rub* voor meerdere keren
- 65 g suiker
- 62 g zeezout
- 10 g cayennepeper
- 15 g paprikapoeder
- 1,5 g knoflookpoeder
- 1 g zwarte peper
- ½ g koffie gemalen
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng alle ingrediënten van de rub en haal het liefst even door een vijzel, molen of keukenmachine zodat alle korreltjes hetzelfde zijn.
- Wrijf de rub goed in de procureur en laat een hele nacht intrekken.
- Stook je bbq rond de 100ºC en plaats een platesetter.
- Leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een lekbakje, eventueel gevuld met wat vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue
- Breng in een uur of 8 naar een kerntemperatuur van 80ºC terwijl je de temperatuur van de barbecue goed rond die 100ºC houdt.
Erg lekker!! Een aanrader en een blijvertje.