Smelten, roeren, in een vorm gieten en bakken, moeilijker wordt het niet. De kwaliteit van de chocolade bepaalt het succes van deze chocoladetaart. Ik gebruikte Callebaut 55% wat prima is, maar de Franse Valrhona maakt het nog een stukje lekkerder.
Helemaal lekker en ietsiepietsie meer werk is om er een mooie vanillesaus bij te maken.
Recept Afdrukken
Chocoladetaart
Instructies
Verwarm de oven voor op 190ºC, smeer de springvorm in met boter (bodem en zijkant) laat de chocolade met de boter au bain marie (ronde kom boven pan warm water) volledig smelten.
Roer de suiker door de chocolademassa en laat iets afkoelen
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het beslag iedere keer door tot het ei is opgelost in de massa
Zeef de bloem en roer door het beslag
Giet het beslag in een met boter ingesmeerde springvorm van ø24 en bak 22 minuten af in een voorverwarmde oven op 190ºC. Controleer de garing door een rvs satépen in de taart te steken, als de pen er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat afkoelen en serveer evt. met vanillesaus.