Dit is een oldtimer, uit de begindagen van mijn traiteurscarrière, we praten over 1984, toen die hele sjieke meneer mijn winkeltje binnenkwam om te vragen of er nog Citroën-mousse was, het gerechtje uitsprekend alsof hij het over het Franse automerk had, hilarisch! Old soldiers never die, en zo ook niet deze citroenmousse. De gelatine is niet persé nodig maar je zult merken dat dan het citroensap na 1 à 2 dagen gaat zakken.
Ik maakte er deze keer nog een myrtilles-coulis bij, van 200 gram bevroren myrtilles (bosbessen) opgekookt met 40 gram suiker.
Instructies
- Verwarm citroensap en roer hier de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine door tot het is opgelost.
- Klop de dooiers met suiker au bain marie op totdat het dik wordt (max 70ºC) en meng met het citroensap.
- Klop in 2 aparte kommen eiwitten stijf en slagroom lobbig.
- Schep de lauwe eidooiers luchtig door de eiwitten, druk eventuele klontje tegen de rand kapot en herhaal dit met de slagroom.
- 5. Giet in glazen, bakjes of een grote schaal en laat minimaal 4 uur opstijven.
- Ik maakte er deze keer nog een myrtilles-coulis bij, van 200 gram bevroren myrtilles (bosbessen) opgekookt met 40 gram suiker.
Hallo
Dit is echt de ouderwetse citroen mousse die mijn moeder vroeger ook zo maakte toen wij nog klein waren
Ik ben nu bijna 64
Ik ga het zeker maken en er lekker van genieten
Heel vriendelijk bedankt voor het recept
Met vriendelijke groet
Willy smeekens
Hallo,
dit wordt bij ons nog steeds met kerst als dessert gemaakt..de ouderwetse citroenbavarois.
Nu het recept nog overbrengen op mijn dochter zodat zij de traditie voort kan zetten.
Kan je dit recept een dag van te voren maken ?
Goedemiddag, kan dit een dag van te voren gemaakt worden?
Als ik dit recept maak met frambozen ,of aardbeien dan is het resultaat prima maar de kleur verschrikkelijk hoe los ik dit op ?
Nog nooit gemaakt alleen maar ananasbavarois
Maar ik ga het zeker maken. Maar hoe maak ik de Myrthilles lijkt mij ook lekker er bij en zeker een mooie kleuren combinatie….
Wat een heerlijke luchtige citroenmelisse.
Ga hem zeker vaker maken.
Dit is het recept wat ik al lang zocht !
Dit maakte wij thuis altijd bij speciale feestdagen .
Heerlijk !
Groetjes Mieke .
l
Wij aten citroenpudding met extra gelegenheden, heerlijk vond ik dat als kind en nu nog maar heb het recept van mijn moeder nooit teruggevonden, zo jammer want het is zo zo lekker.
Wat ik mij kan herinneren, omdat ik weleens mee stond te kijken komt dit recept overeen met de pudding, het is dan alleen wat steviger. Misschien wat meer gelatine, geen idee maar dit luchtige recept lijkt me heerlijk ga dit echt proberen. Eindelijk gevonden waar ik al lang naar zocht.
Ga eens maken, lijkt super lekker, kan dit enkele dagen voorop
Ik verdraag geen gelatine, wat kan ik daar voor in de plaats gebruiken⁉️