Morgen is het Koningsdag, of eigenlijk meer Woningsdag, maar laten we er maar Keukendag van maken met deze heerlijke Tom kha gai. Niks koninklijks aan natuurlijk, deze heerlijke Thaise kippensoep, maar wel een soepje wat ik in Topchef 1 heb klaargemaakt. Kranenborg vond het zo lekker dat hij het een paar weken later adviseerde aan een restaurant onder de rook van Den Haag, inclusief het recept. Ze hadden het nog niet op de kaart staan of Willem Alexander en Maxima schoven aan en bestelden het beiden.

Recept Afdrukken
Tom kah gai, Thaise kippensoep
Maaltijd soep
Keuken Thais
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd soep
Keuken Thais
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de kip en de Spaanse peper in de zonnebloem- en de sesamolie in een soeppan aan tot de kip bruin wordt.
  2. Voeg bosui, paprika, champignons, bouillon, kokosmelk, citroengras, limoensap en vissaus toe en breng tegen de kook aan.
  3. Laat 10 minuten zacht garen, breng op smaak met vissaus en peper, passeer door een zeef en laat afkoelen.
  4. Vul de soepkoppen met de gegaarde groente en kip, taugé, koriander en een paar druppels chiliolie en vul af met de warme soep. Serveer direct.

Reacties

  1. Door Willem

    Beste Julius,

    Klinkt weer heerlijk! Hoeveel kip heb ik nodig, zie het niet staan bij ingrediënten?

    Hartelijke groet,

    Willem Hoek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.