Morgen is het Koningsdag, of eigenlijk meer Woningsdag, maar laten we er maar Keukendag van maken met deze heerlijke Tom kha gai. Niks koninklijks aan natuurlijk, deze heerlijke Thaise kippensoep, maar wel een soepje wat ik in Topchef 1 heb klaargemaakt. Kranenborg vond het zo lekker dat hij het een paar weken later adviseerde aan een restaurant onder de rook van Den Haag, inclusief het recept. Ze hadden het nog niet op de kaart staan of Willem Alexander en Maxima schoven aan en bestelden het beiden.
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 rode chilipeper ontzaad en fijngesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl sesamolie
- 2 bosuitjes gesneden
- 1 rode paprika ontzaad en in lange strips
- 6 champignons in 2-en
- 1,5 liter kippenbouillon
- 300 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras in stukken en geplet
- 1 limoen geperst
- 2 tl vissaus en meer
- 30 g taugé
- 6 takjes koriander alleen de blaadjes, gehakt
- chiliolie
- zout en peper
- 400 g kippendijfilet in reepjes gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de kip en de Spaanse peper in de zonnebloem- en de sesamolie in een soeppan aan tot de kip bruin wordt.
- Voeg bosui, paprika, champignons, bouillon, kokosmelk, citroengras, limoensap en vissaus toe en breng tegen de kook aan.
- Laat 10 minuten zacht garen, breng op smaak met vissaus en peper, passeer door een zeef en laat afkoelen.
- Vul de soepkoppen met de gegaarde groente en kip, taugé, koriander en een paar druppels chiliolie en vul af met de warme soep. Serveer direct.
Beste Julius,
Klinkt weer heerlijk! Hoeveel kip heb ik nodig, zie het niet staan bij ingrediënten?
Hartelijke groet,
Willem Hoek