Recept Afdrukken
Quiche Lorraine 200 g bladerdeeg 30 g bloem zonnebloemolie 300 g gedroogde bonen, of rijst 200 g spekdobbelsteentjes (probeer spek met weinig zout te vinden) 250 g geraspte kaas 250 g room 3 eieren 1. Rol bladerdeeg uit met een deegroller en wat bloem en bekleed een met zonnebloemolie ingevette springvorm ø 22 cm. Laat de randen 2 cm oplopen en plak eventuele overlap-stukken deeg vast met behulp van een kwastje water. Prik met een vork gaatjes in de bodem. 2. Bedek de bodem met bakpapier en vul de vorm met gedroogde bonen of rijst (dit kun je daarna nog maanden hergebruiken, maar alleen voor dit doel). Bak de bodem 20 minuten “blind” (dit wil zeggen zonder vulling maar met bonen/rijst zodat het deeg niet opbolt) in een op 185ºC voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen en verwijder bonen/rijst en bakpapier. 3. Bak spekdobbelsteentjes zacht uit, laat uitlekken en iets afkoelen. 4. Meng room en eieren tot een liaison 5. Bedek de bodem van de quiche met stukjes spek en geraspte kaas, vul op met de liaison (het room-ei mengsel) en bak de quiche 25 minuten in een op 185ºC voorverwarmde oven. 6. Laat iets afkoelen en serveer direct met een groene salade.
Porties
Porties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.