Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 5 eidooiers losgeklopt
- 4 takjes dragon alleen de blaadjes, gesneden
- 2 takjes kervel gesneden
- 2 sjalotten gesnipperd
- 100 ml witte wijn azijn
- 100 ml witte wijn
- 1 tl zwarte peper gekneusd
- 200 g boter geclarifieerd*
- citroensap
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng de helft van de dragon met azijn, witte wijn en peper tegen de kook aan, laat indampen op matig hoog vuur tot twee eetlepels en passeer door een zeef.
- Klop de dooier tot ze wit zijn, voeg de gereduceerde azijn toe en klop au bain marie (achtjes kloppen!) tot een stevige mousse, de gard moet een spoor laten op de bodem van de pan.
- Klop de gesmolten boter op dezelfde temperatuur beetje bij beetje door de saus en houd au-bain marie warm op 30°C.
- à la minute; Meng de rest van de dragon en kervel door de saus, breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer direct.
Notities
*Boter clarifieer je door zacht in een steelpan te verwarmen, de witte deeltjes van de bovenkant te scheppen en de gesmolten boter over te gieten in een ander apnnetje waarbij je de witte bodem niet meeschenkt.