Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
koekjes
|
Ingrediënten
- 300 g maïs vers (3 kolven) of uit blik
- 50 g bloem
- 3 eieren
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 1/2 groene paprika in blokjes
- zout en peper
- zonnebloemolie
- 2 el sweet chili saus
- 1 el sriracha chilisaus
- 3 el mayonaise
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de maïskolven in ruim kokend water in een kwartier gaar, laat iets afkoelen en snijd de korrels los van de kolven. Of open de blikken!!
- Maak een papje van de bloem en de eieren en voeg dit toe aan de maïs.
- Voeg bosuitjes en paprika toe en breng het beslag op smaak met zout en peper.
- Vul een koekenpan met een laag olie en laat deze goed warm worden.
- Vorm met behulp van 2 lepels 5 koekjes per keer in de pan. Bak de koekjes in 5 minuten goudbruin en draai ze éénmaal om. Laat op keukenpapier uitlekken.
- Maak een dipje door sweet chili saus te mengen met sriracha en mayonaise.
- Verwarm de koekjes 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en serveer direct.