Champignons in de spotlights, want in de Julius’ Voorraadkast (op je favoriete podcastapp!).
Champignons vandaag, niet omdat het moet…, maar omdat ze me al 5 dagen aankijken als ik de deur van de koeling opentrek. Hopsa in de pan, altijd lekker, en het is mooi weer, volle bak zon, alle deuren open dus ondertussen ijskoud in huis hahaha.
Niets lekkerder als lekker warm troostvoedsel, en dat zijn gebakken champignons, met ui en knof, ingekookte room en wat kippenbouillon.
Ik had nog mooi boerenbrood van m’n Franse vriendin op de Huizerweg (Maison Gourmande, superlekker bakkertje in Bussum) en zo wordt het ineens lekker warm aan de lunchtafel bij de Jaspertjes.
Porties |
|
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook geperst
- 400 g champignons gesneden
- 100 ml kippenbouillon
- 300 ml room
- 5 takjes peterselie alleen de blaadjes, gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
- Fruit ui aan in olie, voeg knoflook toe en bak 2 minuten door.
- Voeg champignons toe, bestrooi met zout en peper en wok om en om bruin.
- Blus af met bouillon en laat inkoken tot bijna droog.
- Roer room door de champignons, breng aan de kook en laat inkoken tot de gewenste smaak en dikte
- Controleer de smaak en serveer op getoast boerenbrood met peterselie.
Dit is een van de lekkerste dingen die ik ooit heb gegeten. En dat ook nog zelfgemaakt! Dank dank dank
En het weer, de open deur, de kou in huis, alles klopte.