Porties |
|
Ingrediënten
- 3 eieren
- 600 g suiker
- 75 g bloem
- 200 g amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 300 ml water
- 80 ml Grand Marnier
- 1 citroen sap en schil*
- 300 ml crème fraîche
- 9 mandarijnen
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng 3 mandarijnen, heel en met schil, in ruim kokend water tegen de kook aan en laat 40 minuten garen. Laat iets afkoelen, snijd doormidden, verwijder eventuele pitten en maal met schil en al fijn in de keukenmachine.
- Roer met de mixer eieren en 250 gram suiker tot de eieren wit zijn, meng vervolgens met bloem, amandelmeel en bakpoeder, en daarna met de mandarijnpuree.
- Vet een cakevorm in met boter, vul met het beslag en bak in ± 60 minuten gaar in een op 180ºC voorverwarmde oven (controleer met een rvs patépen of de pen droog uit de cake komt, dan is ze pas goed).
- Laat de cake iets afkoelen, stort op een rekje en laat helemaal afkoelen.
- Breng het restant van de suiker met water, Grand Marnier en citroen-sap en -schil aan de kook en laat tot de helft indampen.
- Verwijder de citroenschillen, leg 6 gepelde mandarijnen in partjes in de siroop en laat alles afkoelen.
- Serveer de cake met de mandarijnpartjes en crème fraîche.