Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Passieve Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 650 g pompoen "Hokkaido" ontpit en in brunoise
- 120 g wortel brunoise
- 120 g selderijknol brunoise
- 60 g ui gesnipperd
- 50 ml olijfolie
- 200 ml groentebouillon
- 300 ml room
- 1 citroen sap en rasp
- cayennepeper
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit ui glazig in olie, voeg wortel, selderijknol, ui en pompoen toe en bak 10 minuten zacht door.
- Voeg bouillon, room, cayennepeper, kurkuma en komijn toe, breng tegen de kook en stoof in 30 minuten gaar.
- Passeer de groenten door een zeef en maal met wat van het kookvocht fijn in de keukenmachine.
- Voeg kook vocht toe tot een mooie en vooral lekkere soep en breng op smaak met zout en peper.