Ik had Harold en mevrouw Hamersma vorige week te eten en daar had de vrouw nog een ander gezellig stel bij uitgenodigd, waarvan 1 vegetariër. Verder een prima kerel hahaha, maar hij is nu eenmaal vegetarisch opgevoed en weet na 54 jaar niet beter. Omdat ik de tijd van vegetarisch-dus–quiche en de salade geitenkaas eigenlijk heb overgeslagen kies ik ervoor volledig vega te koken, met een enkel vis-vlees accent.

Het werd dus puree van pompoen met in sinaasappelsap gegaarde oerwortels en aardappelkaantjes, waarna crème van aardpeer met paling en pompoenpitten.

Door met risotto met bospaddenstoelen en doperwten, waarna bloemkoolsteak met gremolata en voor de carnivoor een stukje ribeye.

De vrouw maakt haar fameuze tarte Tatin (klik hier voor het recept) en we sluiten af met wat kaas met mijn nieuwste verslaving, kardamombrood, en deze kwam van Selma’s bakery (Jan van Galenstraat 70) en is tot nu toe de beste die ik in Amsterdam heb gevonden.

Topavond, de crème van aardpeer wil ik je niet onthouden;

Recept Afdrukken
Crème van aardpeer
Maaltijd voorgerecht
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil aardpeer, knolselderij en wortel en snijd fijn.
  2. Zet de groentes zonder te kleuren aan in de olijfolie, voeg sjalot toe en stoof in 10 minuten gaar.
  3. Voeg de champignonbouillon toe breng aan de kook, voeg melk en room toe en laat nog 15 minuten tegen de kook aan garen.
  4. Pureer de groentes en het kookvocht tot een soep in de keukenmachine of blender en breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.