Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1,2 kilo varkensfilet
- 1 bos dragon alleen de blaadjes, gesneden
- zout en peper
- 1 eetl olijfolie
- 150 ml droge witte wijn
- 150 ml kippenbouillon
- 250 ml room
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd met een lang dun mes de varkensfilet vanaf de zijkant helemaal in tot 'ie er aan de andere kant weer uitkomt en maak een sleuf van 5 cm breed.
- Vul met je vingers het gat vanaf beide kanten met de gesneden dragon en zorg dat de verdeling evenredig is.
- Bind de filet op met slagerstouw en bestrooi met zout en peper.
- Bak de rollade rondom krokant aan in wat olijfolie en gaar in een voorverwarmde oven op 180ºC rustig door naar een kerntemperatuur van 66ºC.
- Laat 10 minuten rusten en snijd daarna in 1 cm dikke plakken.
- Zet ondertussen de braadslede op het vuur, roer de aanbaksels los en blus af met witte wijn en bouillon. Laat inkoken en voeg room toe.
- Laat de roomsaus inkoken tot lekker (als de saus te dun is kun je die wat binden met allesbinder of maizena) en breng op smaak met zout en peper.