Ik had al verteld dat ik zondag op de Country Fair in Doorn heb gekookt, warm maar erg leuk, maar wat ik niet vertelde is dat ik o.a. wat met paddestoelen heb gemaakt. Heel simpel hoor, bbq worstje van lams- en hertenvlees met een ragoutje van paddestoelen (oestezwammen en shii take). Tijdens de shopping kwam ik bij Judith van Wild and Savoury {www.wildandsavoury.nl}, een levensmiddelentechnologe, die in paddestoelen doet. Althans in de kits waar je je zelf mee kunt kweken. Na wat geharrewar waren we eruit en heb ik van haar twee zakken houtzaagsel gekregen, doorgroeid met schimmeldraden, waar paddestoelen bovenop groeien. Redelijk spectaculair om à la minute daar paddestoelen af te snijden (te oogsten dus) en ze direct in de pan te gooien.

Als dank kreeg ik aan het einde van de middag een zak mee, uitsluitend zaagsel en 3 hele kleine pioppino’tjes aan de zijkant. Ik heb maandag het plastic eraf gehaald, ze ondergedompeld en in de kelder gezet en kon woensdag m’n ogen niet geloven. Waanzinnig, ik heb gewoon een pond paddestoelen in de kelder groeien. Ik ga dit weekend oogsten, moet dan even wachten en ga met een week of wat aan de tweede vlucht. Ik meld me later weer hoe ze smaakten. Ik vind het zo tof dat ik haar net gemaild heb of ze volgende week op de Woonbeurs in de RAI zin heeft om een dagje te komen met haar paddestoelen. Lijkt me super-cool.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.