Pfoeh, licht spijkertje in m’n hoofd. Cider van Eric Bordelet (weliswaar maar 4%), Viognier van Sarret, Cabernet Sauvignon van Enate, en Veuve Cliqout van Myrthe, was mischien toch wel net een beetje too much. Hup de tuin in om 8.30, keuken opgeruimd om 9.30, even naar Okky die vandaag weer is begonnen met hockeyen, even langs boekhandel Los om m’n nieuwe boek en agenda af te geven (mag meteen van elk een doos laten staan!) en door naar de Smart Kitchen. Vandaag is de eerste kookles sinds de zomersluiting.

Ik zal even uitleggen hoe dat werkt. We koken vanavond een aziatisch menu, bestaande uit viskoekjes, maiskoekjes, thaise kippensoep met kokos, rode rundvleescurry, gemarineerde garnalen, zoetzure courgette, gewokte asperges en tropische syllabub. Als je binnen komt staat er bij ieder kookeiland een karretje waar alle ingredienten voor een compleet diner op staan, de mise en place. Je krijgt een drankje, we wachten tot iedereen binnen is, er volgt een korte uitleg van het menu, meestal van mij, wat waarschuwingen en huisregels, en we gaan beginnen. Je formeert zelf een groep van 4, 5 of 6 man en je gaat per kookeiland het hele menu maken. Myrthe en ik begeleiden de diverse groepen en na ongeveer 2 uur ben je klaar met de voorbereidingen en gaan we aan tafel. In principe hoef je daarna nog maar 1 keer op te staan om alle hoofdgerechtjes even warm te maken. De avond wordt afgesloten met koffie en je krijgt de receptuur mee naar huis. Geen afwas dus!! Vanavond hebben we een groep, maar we doen ook vaak avonden waar je je individueel voor kunt opgeven. Het is 16.30 en ik hoor ze binnen komen.
It’s showtime!!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.