Wat een feest, een superkeuken boven de Kookboekhandel, voormalig residentie van Johannes van Dam en John Fagel (niet tegelijk hoor!), nu het domein van Fonger van de Gouden Ton. Omdat Pascal Jalhaij en ik ‘m hadden geholpen door tijdens een overzichtsproeverij van Residence te koken in de Smart Kitchen, vonden Nico en hij dat we nog wat tegoed hadden. Holy Meck!! Onder het mom van “we hebben geen tijd om
boodschappen te doen” hadden ze Marco Westmaas en Jos gevraagd te koken, waanzinnig. Marco heeft een hotel en (strand)restaurant niet ver van Monster (Elsenduin Beach in Ter Heijde), Jos helpt ‘m daar als hij niet staat te koken bij Beluga. Fonger begon rustig, met wat Duitse wijntjes, heel aardig ,maar het vuurwerk begon met Meursault Perrieres van Dominique Lafon, Chateau Margaux en Penfolds Grange. jaartallen houd je tegoed, ik heb niets opgeschreven, alles gaat uit het hoofd, de volgende morgen! Ondertussen kookten de boys oesters met meloenschuim, langoustines, zeebaars,
lamsrack en ga zo maar door. Super. Nico vond het zo voor herhaling vatbaar dat hij iedereens geboortejaar begon op te schrijven voor de wijnen voor de volgende keer, heel gek dat iedereen ineens uit ’59 kwam!. Volgende keer bij mij dus, Pascal en ik in de keuken, kan niet wachten.
Mijn retourkaartje van de NS heb ik om 1.20 weggegooid, nadat de Turkse taxichauffeur me thuis afzette met de zin:” de meeste Turken weten niet wat Nederland voor een tof land is”.