Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Passieve Tijd | 1 nacht |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 gram pruimen gedroogd gesneden
- 200 gram abrikozen gedroogd, gesneden
- 50 gram hele amandelen met schil
- 50 gram hazelnoten
- 100 ml Jack Daniel's
- 30 gram honing
- 6 Golden Delicious appels
- 60 gram boter
- vanilleijs
Ingrediënten
|
|
Instructies
- meng pruimen met abrikozen, amandelen, hazelnoten, Jack Daniel’s en honing en laat een nacht intrekken.
- snijd de appels door zodat je een dekseltje hebt van 1/3 deel en een onderkant van 2/3 deel. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees uit de onderkant maar houd wel een rand van minimaal 1 cm.
- zet de appels in een braadslede, vul ze met de gemarineerde vruchten en noten, giet de resterende Jack over de vruchten en leg een klontje boter op de vruchten, Sluit af met het dekseltje.
- zet de appels 15 minuten in de bbq of de oven (gestookt tot 180ºC)en serveer warm met een bolletje vanille-ijs.
Notities
Dit recept komt uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers, de foto is van Dennis Brandsma.