Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
ml
|
Ingrediënten
- 8 rode lomboks
- 6 rode of groene rawits
- 12 kleine sjalotten of 1 grote rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 cm laos
- 12 kemirinoten
- 1 eetl. zout
- 2 theel. trassi
- 1-2 eetl. arachideolie
- 30 g santen creamed coconut
- 2 stengels citroengras sereh
- 1 eetl. ketjap manis
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwijder de steeltjes van de pepers. Snijd de pepers in stukken om de vermaling makkelijker te maken. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil en rasp de laos en zet apart. Vermaal de pepers met de kemirinoten, zout, trassi, sjalotten en knoflook tot een grove brij in de keukenmachine, met de groentemolen of wrijf in de tjobek.
- Verhit nu de arachideolie in de pan. Fruit hierin de pepermassa aan en smelt de santen erdoorheen. Voeg de laos toe. Snijd de stengels citroengras in stukken van 10 centimeter. Sla met het plat van je mes het citroengras beurs en laat meetrekken in de pepermassa. Fruit net zolang aan totdat de olie weer gaat scheiden en bovenop komt drijven, dit kan wel een 15 tot 20 minuten duren. Voeg nu als laatste de ketjap toe en meng goed.
- Schep de sambal in een schone pot en laat afkoelen voor gebruik. Je kan het citroengras in de pot laten zitten om door te trekken.