Vanochtend bij Radio10, en nu maar meteen even online, de 10 bbq-tips voor vanavond
- maak niet teveel verschillende gerechten op de barbecue, je maakt het vooral jezelf heel moeilijk. Ieder ingrediënt heeft zijn eigen temperatuur en caisson nodig.
- maak nooit iets voor de eerste keer voor een grote groep, het risico dat het anders wordt dan je wilt is huizenhoog
- koop de allerbeste ingredienten, rijd om voor de beste slager, vis- en groenteboer. Biologisch is niet altijd lekkerder maar vaak wel.
- vlammen zijn geen vrienden, dus pas op met olie/suiker/vet. Gebruik een platesetter of een grillplaat.
- barbecue niet te veel open en dichtdoen (geldt vooral voor kamado’s, hoe vaker de klep open staat hoe hoger het vuur wordt)
- meten is weten, investeer in een goede digitale kernthermometer .
- goede hardware, bbq , tools, en liever 2 goede scherpe messen dan een waardeloze sent
- gebruik goede kolen en aanmaakblokjes van was en houtwol (zgn wokkels) en gooi de zak niet helemaal leeg. Het gruis zorgt ervoor dat er onvoldoende lucht langs je kolen kan waardoor het vuur verstikt.
- haal het vlees van de barbecue, maar ga het niet direct snijden. laat even 5 of 10 minuten rusten, je zult zien dat het niet “leegloopt”.
- drink niet te veel, grilmaster! Het is een beetje flauw, maar een hoop biertjes en op een gegeven ment de invallende duisternis maken de boel niet veiliger en het eten zeker niet lekkerder.
en zorg voor een goede pitmaster!
hahaha, binnenkort ook in het Duits!