Ik ben in oosterse sferen momenteel, en ik eet ook al bijna 2 weken geen vlees, het waarom leg ik binnenkort uit. Vandaag een oosters receptje uit mijn geliefde Vietnam, niet omdat het moet maar omdat het kan. Pas het gerust wat aan, iets meer currypoeder of wat minder Spaanse peper, en zoek je eigen smaak.
Bovenstaand recept staat in mijn nieuwste boek; Oriental Streetfood, sinds november in de boekwinkel!
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 eetl zonnebloem olie
- 100 gram tofu in blokjes
- 1 theel zwarte peper gemalen
- 1 theel uienpoeder
- 1 eetl suiker
- 2 theel currypoeder
- 1 sjalot gesnipperd
- 2 stengels citroengras 1 kleingesneden, 1 doormidden
- 1 eetl annatto olie optioneel
- 300 ml water
- 200 gram wortel
- 1 witte ui in stukken
- 80 gram babymais in stukken
- 80 gram okra in stukken
- 100 gram bloemkool alleen de roosjes
- 100 gram broccoli alleen de roosjes
- 75 gram champignons doormidden
- 75 gram haricots verts
- 200 ml kokosmelk
- 1 theel Maizena met 2 theel water
- 1 Spaanse peper in ringetjes
- Thaise basilicum
Ingrediënten
|
|
Instructies
- bak de aardappeltjes aan beide kanten lichtbruin in de helft van de zonnebloemolie, en bak daarna de tofu aan beide kanten goudbruin. Zet apart.
- bestrooi de aardappels en de tofu met zwarte peper, uienpoeder, suiker, currypoeder, de helft van de sjalot, gesneden citroengras en annato-olie en laat 30 minuten marineren.
- fruit de rest van de sjalot aan in de rest van de olie, voeg citroengrasstelen, zout en water toe, breng tegen de kook aan en voeg wortel en het aardappel/tofu-mengsel toe. Breng weer tegen de kook aan en laat 5 minuten garen.
- voeg ui, mais, okra, bloemkool, broccoli, champignons en haricots verts toe, alsmede de kokosmelk en laat een minuut of 10 zonder deksel garen.
- maak een Maizena-papje en bindt hier de curry mee. Laat nog een paar minuten doorpruttelen en serveer met Spaanse peper en Thaise basilicum.