Ben s’avonds wel redelijk kapot, na een dagje magazijn. Gisteren de hele dag bezig geweest met prijzen. We roepen in de uitnodiging kortingen vanaf 50%, nou, het gemiddelde ligt op 70%. Echt niet normaal, maar ik heb zo genoeg van al die voorraad, weg dermee. Gisteren dus, te gek indiaas gehaald in Bussum, bij Taj Mahal, want te moe om te koken. Chicken tikka (drooggebakken pittige kip), chicken saag (kip in een spinaziesaus), ladyfingers (okra) en naan (plat brood, voor de kinderen). Erg lekker. Vandaag even zelf in de keuken om personeelseten te maken, ik denk dat iedereen wel honger heeft als om 9 uur de deur dicht gaat. Ik maak voor vanavond blanquette de veau. Weten hoe??
Braad 1,5 kilo kalfspoulet aan in een grote pan en voeg 400 ml slagroom, 300 ml witte wijn en 300 ml runderbouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 kwartier pruttelen, Fruit 1 gesnipperde ui glazig in een beetje boter, voeg 1 gesneden winterpeen en 300 gram gesneden champignons toe, bak even op en voeg toe aan het kalfsvlees. Laat nog een uurtje stoven, zeef het vocht eruit en laat dat tot de gewenste dikte inkoken (of bindt de saus met wat allesbinder of maïzena, wel even laten doorkoken). Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Warm later op (de volgende dag is vaak nog lekkerder) in een pan of in een voorverwarmde oven op 180°C.