Als ik mijn koks in de Julius bar&grill vraag waar zij nu het lekkerst eten, en dan heb ik het over streetfood, roepen ze in koor:” Doner kebab van Leeman in de van Woustraat (160), en vooral de broodjes, chef, die zijn helemaal top, die zouden we moeten hebben voor de pulled pork, ik neem er morgen wel een paar mee…, als er tenminste niet weer een rij staat tot aan de hoek”.

Dit maakt me nieuwsgierig dus ga ik er meteen naar toe. De rij is geslonken tot een paar man binnen en als ik “een broodje Doner” bestel voelt de man achter de kassa (Salih, zoon van de baas) dat dit geen dagelijkse kost voor me is. Hij vraagt of ik voor het eerst kom, wat ik bevestig, en legt het concept uit. Doner, spreek uit Dunner, is eigenlijk niets meer als Turkse showarma (of Griekse gyros), een eigengemaakt broodje gevuld met wat sla en, met een soort strijkbout/electrisch mes afgesneden, kalfsvlees of kip. 

Salih toetst mijn bestelling in, ik betaal en knaak en ga met bonnetje 112 in de kleine rijs staan. Binnen een paar minuten wordt 1-1-2- opgeroepen en ben ik los. Aan de counter knal ik nog wat rode (peper) of witte (knoflook) saus op mijn broodje en ga ik beginnen. Een culinair orgasme is het gevolg, en dat voor € 2,50, wat ontzettend lekker. 

Het broodje heeft exact de juiste bite en chew, het vlees is perfect op smaak, de warm-koud balans met de sla is heerlijk, het pittige van de rode saus en de knoflook-touch van de witte, en natuurlijk de creamy sensatie van de laatste. Echt superlekker!

Ik vraag nog wat over de broodjes, want die wil ik inderdaad graag in de JBG en we raken in gesprek. Ik moet natuurlijk op de foto, ook hier wordt tv gekeken, en mag nog een paar plakjes van de kip proeven. Ook top!

Ik krijg wat broodjes mee naar huis om te testen en heb er net een getoast, paar plakjes ossenworst erop, ook niet verkeerd. Dadelijk een hoop uit te leggen aan coach Sigrid…

Mannen uit de keuken bedankt voor de tip, Salih bedankt voor het heerlijke broodje, en Plukskebaby, dank voor je support….!!

Leeman Doner is dagelijks geopend tot 22.00 uur. Trotseer de rij en laat je niet verleiden door de rustige en goedkopere overbuurman, Ik heb altijd geleerd dat je je spullen moet halen waar de meeste mensen in de rij staan…



Reacties

  1. Door Jan Beton

    als je deze al goed vond zou ik toch echt de Ibo’s of dappermarkt proberen. En laat het schrijven over kebab gewoon lekker aan ons over 😉 http://www.kebabreporters.com

  2. Door bertveenstra

    Heb jij niet al genoeg gegeten julius!

  3. Door Aspendoslu

    Mogen ze in Noord Brabant-Tilburg nog les leren hoe je Doner kebab shoarma moet maken ze bakken geen reet van in Noord Brabant,je kan niet één tent vinden die je lekkerste shoarma ,döner zaak kan noemen,.Als ik Amsterdam kom ga ik keer langs Leeman.

  4. Door Dré

    Nou ik ben van mening dat als je een lekker broodje doner wil hebben , dat je toch maar eens het “minder drukke” tentje moet hebben .
    Beter gezegd ” urfa sofrasi ” de kok en medewerkers zijn mensen met echte ervaring uit de keukens van urfa en adana waar ze de specialiteiten hebben meegenomen naar Nederland .
    Je kan daar ook één van de beste linsensoep en adana kebap krijgen die oudewets traditioneel smaakt. Dus druk of niet druk goedkoop of duur, het maakt niet uit kwaliteit zal gelijk of zelfs beter zijn , echter smaak is voor ieder ander mens verschillend .

  5. Door Broeksak

    De heer dre heeft helemaal gelijk!

  6. Door Ed

    Heerlijk broodje dat weet iedereen zeker van lijn 4

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.